Zdravlje

Čaj od nane – od davnina poznat lijek

Da li sjedite kod kuće umotani u toplu deku i gledate svoju omiljenu seriju ili ste izašli na piće sa prijateljima, a treba vam nešto da vas ugrije!? Za ove hladnije dane, čaj je idealno piće. Uz malo meda i limuna, može se napraviti pravi užitak.

Čaj od nane ili, kako ga drugačije zovemo, čaj od mente, osim svog specifičnog mirisa i okusa, od davnina je poznat kao lijek za brojne teškoće.

Bogat vitaminom C, izvor je mangana i bakra, a prepun je i antivirusnim, antibakterijskim, antioksidativnim i sličnim svojstvima.

Doktori tvrde da se prije jela treba piti nezaslađen, a poslije jela zaslađen čaj od nane, a zasladiti je uvijek zdravije sa medom umjesto šećerom.

Zahvaljujući sadržaju mentola, idealan je za pročišćavanje disajnih puteva, a s obzirom da je prirodni lijek, možete piti i nekoliko šolja na dan. Takođe, čaj od nane može umiriti vaš želudac i crijeva. Za smirenje, upalu grla, malaksalost, glavobolju, poboljšanje imuniteta i cirkulacije-za sve ove probleme može vam pomoći čaj od nane. Tako prosto, a tako učinkovito rješenje!

Slične objave