Zdravlje

Aqua Doria – Voda života!

Voda je osnovni  sastojak ljudskog organizma i čini 60-70% ukupne mase odrasle osobe. Uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, navika konzumacije vode je ključna za naše zdravlje.

Voda igra važnu ulogu u svim procesima u našem organizmu, ona izgrađuje, reguliše, prenosi, čisti i pomaže hraniti svaki dio našeg tijela. Dovoljna količina vode u organizmu smanjuje zadržavanje otpadnih materija i toksina u tijelu, poboljšava funkcije žlijezda i hormona, oslobađa jetru od viška masnoće i smanjuje glad.

Svakodnevno kroz proces disanja i znojenja izlučimo oko 3l tečnosti, pa istu moramo permanentno nadoknađivati kako bi nivo tečnosti, koja teče našim tijelom, bio konstantan.

Preporučena količina vode koju je potrebno unijeti u organizam za njegovo normalno funkcionisanje  je 2,5-3l na dan. Potrebu za otprilike 1l tečnosti naš organizam zadovoljava putem hrane, a ostatak moramo nadoknaditi direktno ispijanjem vode i različitih napitaka.

Prirodna i čista voda u našem okruženju postaje sve nedostupnija, a njena najbolja zamjena je flaširana negazirana i gazirana mineralna voda, koja ne sadrži hlor, štetne materije, neželjene mikroorganizme, a bogata je mineralima.

Aqua Doria je prirodna izvorska voda sa prirodnim izvorom selena. Crpi se sa 124m dubine, a po svom hemijskom sastavu ubraja se u rijetke vode koje u sebi sadrže selen. Selen je esencijalni mineral, koji se nalazi u tragovima u našem organizmu,  jedan je od najjačih antioksidansa u prirodi i neophodan je za život i normalno funkcionisanje organizma.

Istraživanja dokazuju da većina populacije svoju potrebu za vodom ne zadovoljava u potpunosti, a porazni rezultati se pripisuju činjenici da ljudi u uslovima ubrzanog životnog tempa na vodu, jednostavno zaboravljaju.

Neka vam Aqua Doria uvijek bude pri ruci, jer stane u svaku torbu, odgovara svim uzrastima, zbog svog  sastava podobna je za svakodnevni unos u neograničenim količinama, a tijelu daje tečnost za normalno funkcionisanje.

Aqua Doria voda života!

Slične objave