Koncept društveno odgovornog poslovanja polazi od sve snažnijeg uvjerenja da moderna preduzeća imaju sve više odgovornosti prema svojoj ulozi u društvu.

Društvena odgovornost

KORT marketi su prepoznali sve vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, te redovno pomažemo i sponzorišemo razna Udruženja, sportske kolektive, Fondacije i slično.
Kao kompanija odgovorni smo za vrhunski kvalitet naših proizvoda i odličnu usluga, a uz to nastojimo biti društveno odgovorni i dati svoj doprinos zajednicama u kojim poslujemo.
Organizacija

Udružene Žene

KORT marketi donirali sredstva povodom Međunarodnoga dana žena!!!
Ovo je samo jedan dan u godini kada ŽENE proslavljaju svoja prava!
Žene treba da proslavljaju svoja prava svaki dan u godini i da se međusobno podržavaju. Uloga žene u društvu nije laka, a pogotovo ako su te žene marginalizovane, ako trpe psihičko, fizičko ili bilo koje drugo nasilje...
Na ovaj dan, KORT marketi su dali svoj mali, a veliki doprinos Fondaciji Udružene žene iz Banja Luke i želimo da pošaljemo poruku da nijedna žena ne treba da trpi bilo koju vrstu nepravde i treba da bude spomenuta svaki dan kao božanstveno biće.
Budi ponosna što si žena-mudra i dostojanstvena!
Roditeljska kuća Banja Luka

Međunarodni dan djece oboljele od raka.

15. februar se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele od raka.


Posjetili smo Roditeljsku kuću u Banjaluci, donirali im pakete prehrane i higijene, te izmamili osmijehe na lica malih velikih heroja i njihovih roditelja.


Želimo im brz povratak njihovim kućama, mnogo snage i uspjeha u liječenju, uz obećanje da ćemo nastaviti sa podrškom..
Kampanja ``Društveno odgovorni``

KORT MARKETI SE PRIDRUŽILI KAMPANJI “DRUŠTVENO ODGOVORNI”

KORT marketi su se pridružili inicijativi za niže cijene roba široke potrošnje koju je pokrenulo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.


Kampanja se provodi tako što se KORT marketi odriču dijela marže na određene artikle roba široke potrošnje, čime se cijene znatno smanjuju.

Sniženi artikli su na policama označeni posebnim voblerom “DRUŠTVENO ODGOVORNI”!
KORT marketi podržali njihov odlazak na takmičenje!

Mladi karatisti uspješni na Balkanskom šampionatu u karateu

Na 2. Balkanskom šampionatu u karateu, održanom proteklog vikenda u Sjevernoj Makedoniji, za reprezentaciju Republike Srpske, koja je brojala 63 člana, nastupilo je 17 mladih Dervenćana koji su u pojedinačnim i ekipnim konkurencijama osvojili 13 odličja.


Predsjednik karate kluba Derventa Luka Nović čestitao je članovima kluba na ostvarenom uspjehu, te se zahvalio Gradskoj upravi, KORT marketima i STP Derventa na podršci u odlasku na takmičenje.


– Karate klub Derventa je pored takmičara imao i svog predstavnika među sudijama – Pejić Bojana, koji je na velikoj smotri stekao iskustvo. Karate klub Derventa je pokazao da ima kapacitet za velika svjetska takmičenja i tome u prilog ide i već najavljena pozivnica za Evropsko prvenstvo polovinom oktobra mjeseca koje će biti održano u Italiji. Posebno se zahvaljujem i čestitam treneru Saši Vidiću koji je nesebičnim zalaganjem, trudom u pripremi djece, te vodio brigu o njima i predstavio naš klub i Grad Derventu u najljepšem svjetlu na velikoj smotri, ističe Nović.

Na takmičenju održanom u Probištipu su učestovale reprezentacije Sjeverne Makedonije, Srbije, Republike Srpske, Rumunije, Bugarske i BiH sa više od 850 takmičara.


Kate pojedinačno kadeti:

Zlato – Babić Marko

Srebro – Topalović Slaven, Dario Pejić

Borbe pojedinačno:


Zlato – Slaven Đeorđić

Kate ekipno pioniri:


Zlato – tim 1 (Vujičić Anđela, Mihajlović Vladimir, Pejić Dario)

Bronza – tim 2 (Marić Marija, Babić Maja, Živković Luka)

Borbe ekipno kadeti:


Srebro – tim 3 (Drinić David, Mihajlović Vladimir, Pejić Dario)
Udružene Žene

Sigurna Kuća

Naša kompanija se pridružila borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

KORT marketi su u proteklom periodu od kupovine određenih dezodoransa odvajali po 1 KM za Sigurnu kuću za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja. Donaciju od 500 KM ispred Fondacije preuzela Jasna Markotić.
Pomagati, nije teško!

Aqua Doria uz ``OK Derventa`` na kampu u Čanju!

Aqua Doria nastavlja uspješnu praksu podrške pravim vrijednostima, jer srce nam je puno kada kod naših mladih sportista prepoznamo pravi sportski i takmičarski duh.
Ponosni smo što smo mogli dati svoj mali doprinos ovom lijepom druženju, jer gdje su mladi i aktivni ljudi tu je i #AquaDoria!
Pomagati, nije teško!

'FK Tekstilac'

KORT marketi, zajedno sa prijateljima, nastavljaju da ulažu u FK ``Tekstilac`` iz Dervente!
Bili smo na treningu FK ``Tekstilac``, gdje smo se uvjerili da igrači derventskog prvoligaša vrijedno bruse formu za nastavak prvoligaških izazova.
``Zahvaljujući Butiku ``Skandal`` klupsku opremu smo obnovili novim trenerkama. Velika je to pomoć, a napominjemo da je Butik Skandal, koji posluje i u Derventi u Hiper Kortu, i prošle godine kompletnoj ekipi donirao majice za trening. Uprava kluba se zahvaljuje vlasniku ``Skandala`` na donaciji, iako smo potpuno svjesni da su pandemija i ekonomska kriza smanjile finansijsku moć``, naveli su u klubu.
Kada su u pitanju pripreme, uprava ističe da ekipa diže formu i da će biti potpuno spremna za ostvarivanje takmičarskih rezultata.
``Napustilo nas je nekoliko prvotimaca, ali su na njihovim pozicijama stigle zamjene, tako da smatramo da će tim biti kvalitetan. Nakon jesenje polusezone imamo vrlo dobar bodovni saldo, nalazimo se u gornjem dijelu tabele i već sada smo skoro obezbijedili opstanak u društvu prvoligaša. Odigrali smo i četiri dobra pripremna susreta i vrijedno radimo i dalje``, dodaju iz uprave kluba!
Uz nadu da će im se svi planovi i ostvariti, KORT marketi i dalje stoje uz njih!
Pomagati, nije teško!

Ruka Spasa

Biti nekom podrška, nije teško!
Usrećiti nekog, nije teško!
Biti društveno odgovoran u sredini u kojoj poslujemo, nije teško!
KORT marketi su se, već drugu sezonu, uključili u projekat Ruka Spasa, emisiju koja se emituje svake subote od 22:15h na RTVBN.
Naš doprinos i pomoć socijalno ugroženim porodicama je veoma značajan, jer im obezbjeđujemo osnovne životne namirnice i sanitarije koje nisu u stanju sami sebi da priušte, a u isto vrijeme su im neophodne.
KORT marketi nastavljaju širenje svoje maloprodajne mreže i u narednom periodu, ali isto tako nastavljamo i učešće u novim projektima koji su od važnosti za našu životnu zajednicu, a sve u cilju da podstaknemo i druge da čine dobra djela.
Jer, samo dobrim i odgovornim poslovanjem možemo da širimo svoju mrežu i da budemo prepoznati kao dobri i vrijedni DOMAĆINI, što KORT markete odvaja od drugih-domaćinski odnos prema poslu i sredini u kojoj poslujemo!
Uskoro novi veliki projekti i nove ideje...

Vikend akcija

Kataloška akcija

Posebne akcije