Novosti

Budite u toku sa svim našim novostima i najavama!
B2B susret

``Žene u biznisu`` 2024.

KORT marketi su imali svoje predstavnice i na B2B susretu ``Žene u biznisu`` 2024. koji je održan u Vogošći. Predstavili smo se u najboljem svjetlu, te imali sjajnu priliku da učvrstimo svoje poslovne veze, razmijenimo mišljenja i ideje sa drugim uspješnim preduzetnicama i u narednom periodu konkurišemo za ``Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2024. godinu``.
FMCG RETAIL SUMMIT 2024.

Predstavnici KORT marketa na 10. jubilarnom FMCG RETAIL SUMMITu 2024. u Sarajevu.

Na konferenciji, kojoj je prisustvovalo više od 500 učesnika iz svijeta biznisa, našli su se i predstavnici KORT marketa, koji su u pravom svjetlu predstavili branšu iz koje dolaze, te ``kući`` ponijeli zaslužena priznanja!
Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici svih značajnih kompanija, te zajedno sa organizatorom obilježe svoje uspješno poslovanje.
Bogat program konferencije uključivao je značajne teme o budućnosti industrije, uključujući održivost, digitalnu transformaciju, lanac snabdijevanja i potrošačke preferencije. U panel diskusiji ``Izazovi retailera u 2024.`` govorio je naš Bojan Stupar, komercijalni direktor, koji posebno ističe ljude, kao ključne faktore rasta i razvoja, te kvalitetnog rada u ovoj branši.

.
S tim u vezi, s ponosom ističemo da je naša Renata Ribičić ponijela priznanje za Category Managera, a u kategoriji ``Naši heroji`` plaketu je zaslužila upravnica Hiper KORTa Derventa.
Čestitke kolegama, uz obećanje da ćemo i dalje raditi na edukaciji i razvoju naših zaposlenih, a sve sa ciljem da do krajnjeg potrošača dođe najkvalitetnija usluga iz KORT marketa.
Na tvojim vratima u samo par klikova!

KORT marketi sada dostupni na platformi Glovo!!!

KORT marketi sada dostupni na platformi Glovo!!!
Od sada na aplikaciji Glovo, u sekciji ``Supermarket`` korisnici imaju pristup različitih proizvoda iz kategorija, uključujući suhomesnate i mliječne proizvode, osnovne životne namirnice, napitke, slatkiše, proizvode za domaćinstvo, te ličnu higijenu i hemiju.
Trenutno su na platformi dostupni KORT marketi u Banja Luci, Bihaću, Bijeljini i Istočnom Sarajevu.
Glovo je prva platforma koja omogućava dostavu proizvoda iz KORT marketa, a osim toga, korisnici aplikacije su prvi koji mogu iskoristiti i posebne promotivne cijene na odabrane artikle.


Poručite sve što vam je potrebno, bez da izlazite iz udobnosti svog doma, ili planirajte svoje vrijeme tako da dođete s posla, a namirnice vam, na kućnu adresu, stignu u tom momentu.
Narudžba je na vašim vratima za manje od 45 minuta!!!
“Zbog užurbanog načina života, prepoznali smo potrebu da dostavljamo proizvode iz našeg asortimana krajnjem potrošaču u najkraćem mogućem roku. Vjerujemo da će dostava unutar ovog vremenskog okvira dobiti pozitivne reakcije od strane korisnika koji nemaju vremena ići svakodnevno u prodavnicupo svježe namirnice. U ovu grupu, prvenstveno spadaju zaposlene majke i penzioneri. .


KORT i Glovo - savršen balans!
Novi Hiper KORT

Otvoren je Hiper KORT u Mostaru!

Na sjevernom ulazu u Mostar danas je otvoren HIPER KORT market, najveći Kortov market u cijeloj BiH.
I pored lošeg vremena, veliki broj građana je danas bio na otvaranju HIPER KORTA, a u razgovoru su nam rekli da su veoma zadovoljni novim marketom jer se radi o veoma opremljenom i lijepom objektu gdje se može naći sve na jednom mjestu, pa čak i osvježenje nakon kupovine.
”Ovo je trebalo Mostaru”najčešći je komentar zadovoljnih kupaca.

Pored toga što je Mostar dobio moderan, kvalitetan i povoljan market, posao je dobilo 70 ljudi iz Mostara.
Hiper Kort u Mostaru, naime, zapošljava preko 70 novih radnika zajedno sa ugostiteljskim dijelom, a radno vrijeme ovoga marketa biće od 7 do 22 časa radnim danima, dok je nedjelja neradna.
“Ovo današnje otvaranje Kort marketa predstavlja širenje na hercegovačko tržište budući da je ovo četvrti objekat u Hercegovini, pored Gacka, Trebinja i Foče. Širenje na hercegovačko tržište je pokazatelj da je Kort davno prevazišao lokalnog trgovca i da se svrstavamo među najveće u Bosni i Hercegovini”, rekla je Snježana Ćerić, marketing menadžer Kort marketa.

Ona naglašava da se Kort nastavlja širiti, sada na Posavinu, te da se već od marta očekuje otvaranje marketa u Odžaku.
Ćerić kaže da se objekat prostire na više od 2000 metara kvadratnih prodajnog prostora što ga čini najvećim marketom u lancu Kort marketa.
“Ovaj objekat je bogatiji od svih ostalih. U marketu je nezaobilazna naša bijela linija, odjeli gotovih jela, pekara, pečenjara, mesnica, savremeno opremljena vinoteka itd”, navela je Ćerić.
Naglašava da su i u ovom marketu zastupljeni domaći proizvodi, ali i brojni uvozni.

“Cijene su više nego konkurentne za ovo područje. Svi koji prate rad znaju da su Kort marketi konkurentni što se tiče cijena u odnosu na konkurenciju, a trudimo sve kroz akcije da sve ispratimo”, rekla je Ćerić.

U sklopu HIPER KORTA nalazi se i restoran i dječija igraonica.
“U zadnjim godinama idemo sa većim objektima i u sklopu njih radimo i ugostiteljski dio. Objekat je savremeno opremljen u što će se svi uvjeriti. Tu je i savremeno opremljena igraonica za djecu”, navela je Ćerić.
Pored bogatog asortimana proizvoda pažnju kupaca privukli su i roboti koji pomažu konobarima u dostavljanju hrane u restoranskom dijelu.

Danas su organizovane brojne nagradne igre u HIPER KORT marketu. Sa otvaranjem počela je nagradna igra u kojoj se dijeli pet veš mašina, mašina za posuđe i sušilica. Nagradne igre traje dva mjeseca od otvaranja.
Danas su svi kupci imali gratis proizvode, a pokloni su čekali i sve kupce kojima račun na kasi pređe 50 konvertibilnih maraka. Danas je i svaka stota kupovina bila gratis, a organizovane su i brojne degustacije unutar objekta i ispred objekta.
Novi Super Kort

Otvoren je Super KORT BORIK Banja Luka

Super KORT Borik Banja Luka, na adresi Novice Cerovića 8., svečano je otvorio svoja vrata za sve kupce kao 54. KORT market!


Naše ljubazno osoblje, ugodan ambijent kupovine, sjajne cijene i veoma moderan enterijer će vašu kupovinu učiniti još ugodnijom i sigurni smo da ćete postati naši vjerni kupci!

Uživajte u kupovini u Super KORT-u Borik Banja Luka, a mi smo tu da opravdamo vaše povjerenje!

Jer, u KORT-u su uvijek dobre cijene i odlične ponude!!!
Iz ponude Super KORT-a Borik posebno izdvajamo gotova jela, naše pekarske proizvode, uvijek svježe voće i povrće, a ono što je novina jesu burgeri sa pomfritom koje pravimo na licu mjesta.


Super KORT Borik radi kao dragstor, od 00-24h.

Dobro nam došli, vaš Super KORT Borik Banja Luka!
Glavna atrakcija-roboti konobari

Otvoren je renovirani, savremeno opremljeni, KORT caffe restoran u Derventi!

KORT caffe restoran otvorio je svoja vrata u novom i preuređenom izdanju.
Novi ambijent restorana će vas oduševiti i ostaviti bez daha. Idealan prostor za sve generacije – za porodična druženja, poslovne ručkove, dječiju zabavu, rođendane, ukratko, sve na jednom mjestu.
Pored samog ambijenta KORT caffe restoran posvećuje veliku pažnju kvalitetu usluge restorana, a u tome uveliko pomaže umjetna inteligencija, odnosno dva robota-konobara, čija je osnovna svrha transport hrane i posuđa, što će uveliko olakšati rad osoblja u restoranu.
Njihova onovna svrha je transport. Konobar uzme narudžbu i odnese u kuhinju. Nakon što jelo bude gotovo, u kuhinji se hrana servira (stavi) na robota i unese broj stola do kojeg on to sam odveze. Smanji se obim posla za konobare, gdje oni ne moraju da odlaze u kuhinju da nose tanjire, već to umjesto njih radi robot.
Renoviranjem i proširenjem kapaciteta restorana, objekat broji oko 200 sjedećih mjesta.
Posjetite KORT caffe restoran, u sklopu Hiper KORTa Derventa, i uživajte u ugodnom ambijentu i odličnoj gastronomskoj ponudi.

Otvoren je Hiper Kort Istočno Sarajevo

Hiper KORT Istočno Sarajevo, na adresi Ive Andrića 3., svečano je otvorio svoja vrata za sve kupce!
Naše ljubazno osoblje, ugodan ambijent kupovine, sjajne cijene i veoma moderan enterijer će vašu kupovinu učiniti još ugodnijom i sigurni smo da ćete postati naši vjerni kupci!


Uživajte u kupovini u Hiper KORT-u u ul. Ive Andrića 3, a mi smo tu da opravdamo vaše povjerenje!
Jer, u KORT-u su uvijek dobre cijene i odlične ponude!!!

Da predahnete od uspješno obavljene kupovine, tu je savremeno opremljeni KORT kafe restoran, gdje ćete moći uživati u odličnoj gastronomskoj ponudi i popiti šoljicu omiljene RD espreso kafe.

Dobro nam došli, vaš Hiper Kort Istočno Sarajevo!

Otvorenje - Super Kort Gacko

Dragi naši, s ponosom vas obavještavamo da je 51. KORT market, Super KORT Gacko, na adresi Magistralni put bb, 04.08., zvanično otvorio vrata svojim kupcima!!!


Savremeno opremljen KORT market ispunjava sve kriterijume za uspješnu kupovinu. Širok asortiman prehrambenih i neprehrambenih artikala, gastro odjel sa gotovim jelima, odjel delikatesa, odjeli uvijek svježeg i pažljivo odabranog voća i povrća, odjel mesnice, KORT caffe restoran za ugodan odmor od kupovine, samo su mali dio od onoga što vam nudi Super KORT Gacko.


Vaše je samo da nas posjetite, a mi smo sigurni da će vam #SuperKORTGacko odmah postati omiljeno mjesto za uspješnu kupovinu!


Kompanija Fructa Trade kao društveno odgovorna organizacija je opštini Gacko donirala 5.000 KM za asfaltiranje pristupnog puta ka sportskoj dvorani, te se nadamo i ubuduće dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom.

DANI SPORTA I KORTA

Hiper KORT Derventa organizuje 3. tradicionalni KORT turnir u malom fudbalu!


Ispred Hiper KORT-a u Derventi, u periodu od 02.08.-07.08., na posebno dizajniranom terenu sa vještačkom travom, ogradom, tribinama održaće se turnir u malom fudbalu koji se i ove godine, sada već tradicionalno održava.
Okupićemo veliki broj ekipa različitih kategorija, sa ciljem da im omogućimo da se međusobno druže, da se takmiče i provjere gdje se nalaze u odnosu na konkurenciju.


Pozivamo sve zainteresovane ekipe da se prijave, a sve ljubitelje fudbala da nas posjete ispred Hiper KORT-a Derventa! Očekuje nas 6 dana vrhunske zabave, a na završnici, 07.08., posebna iznenađenja, vatromet i velika pobjednička torta!
Uživajte u najboljoj zabavi u gradu, te vrhunskom fudbalu.


Očekujemo Vas da uživamo u fudbalu!

Otvoren 47. KORT MARKET- SUPER KORT ŽIVINICE

Maloprodajnu mrežu Kort trenutno čini 46 marketa, sa stalnom tendencijom rasta i otvaranja novih objekata.
15.07. u Živinicama, u tržnom centru Porto, otvorili smo 47. KORT market, tipa SUPER KORT. KORT marketi su locirani širom BiH, od Bihaća, Šipova, Banja Luke, preko Prijedora, Kozarske Dubice, Dervente do Bijeljine,Foče i Trebinja. Marketi su tipa HIPER KORT, SUPER KORT ili MINI KORT.
Ono što KORT markete čini prepoznatljivim za kupce je najveći nivo kvaliteta usluge i povoljne cijene. Svi KORT marketi su savremeno opremljeni i uređeni tako da omogućavaju ugodnu kupovinu svakom kupcu. Tako je koncipiran i Super KORT u Živinicama, gdje kupci mogu pronaći sve na jednom mjestu. Ono što posebno izdvajamo su odjeli delikatesa, pekare, pečenjare, mesnice, te odjeli svježeg voća i povrća, gdje će kupci svakodnevno moći da kupe uvijek svježe i kvalitetne namirnice po odličnim cijenama. Također, u sklopu Super KORTa radi i KORT caffe, tako da će se kupci poslije uspješne kupovine, po sjajnim cijenama, moći odmoriti u ugodnom ambijentu uz omiljenu kafu.
Iz kompanije Fructa Trade, u čijem sklopu posluju KORT marketi, sa ponosom možemo reći da je Super KORT u Živinicama jedan veoma reprezentativan objekat, koji na najbolji način oslikava pravac u kojem će KORT marketi nastaviti širiti svoju maloprodajnu mrežu. Vaši KORT marketi!

Otvorenje Hiper KORT marketa u Trebinju!

OTVARANJE!

S ponosom možemo sve naše drage kupce i pratioce da obavijestimo da Hiper KORT market u Trebinju, 46. po redu u lancu KORT marketa, svoja vrata otvara u četvrtak, 17.12. od 07 časova!

Dragi Trebinjci, od 17.12. ćete moći da uživate u kupovini u savremeno opremljenom maloprodajnom objektu, da napravite predah od kupovine u prijatnom ambijentu KORT caffe restorana, a vaši mališani da posjete našu super igraonicu i odlično se zabave! U sklopu Hiper KORTa će poslovati i frizerski salon ``Sneža``, prodaja i servis mobilnih telefona i opreme za mobilne telefone i drugi zakupci koji će upotpuniti sadržaj Hiper KORTa. Sve na jednom mjestu, u ulici Vojvode Stepe Stepanovića, kod autobuske stanice... HIPER KORT TREBINJE!

Vidimo se na otvorenju 17.12. od 07 časova!

Super KORT Kostajnica slavi svoj četvrti rođendan!

Rođendanski vikend traje od 16-18. oktobra, a za vas smo pripremili akciju sa super cijenama, promocije, degustacije, nagradnu igru, a u subotu u 15 časova pozivamo sve mališane i njihove roditelje na spektakularnu zabavu omiljenim dječijim likovima, PJ (pi džej) MASK i LOL lutkicama, kao i klovnom balondžijom.
17.10. od 17 časova dođite da se zasladimo sa velikom rođendanskom tortom!
Vidimo se za vikend, od 16.-18.oktobra., da proslavimo naš četvrti rođendan.

Vaš Super KORT Kostajnica!

OTVOREN 45. KORT MARKET!

Maloprodajnu mrežu Kort trenutno čini 44 marketa, sa stalnom tendencijom rasta i otvaranja novih objekata. 03.10. u Šekovićima, na lokaciji bivše robne kuće, otvorili smo 45. KORT market, tipa SUPER KORT. KORT marketi su locirani širom BiH, od Bihaća, Šipova, Banja Luke, preko Prijedora, Kozarske Dubice, Dervente do Bijeljine i Foče. Marketi su tipa HIPER KORT, SUPER KORT ili MINI KORT. Ono što KORT markete čini prepoznatljivim za kupce je najveći nivo kvaliteta usluge i povoljne cijene. Svi KORT marketi su savremeno opremljeni i uređeni tako da omogućavaju ugodnu kupovinu svakom kupcu. Tako je koncipiran i Super KORT u Šekovićima, gdje kupci mogu pronaći sve na jednom mjestu. Ono što posebno izdvajamo su odjeli delikatesa, pekare i mesnice, gdje će kupci svakodnevno moći da kupe svježa peciva i svježe meso po izboru.

Također, u sklopu Super KORTa radi i KORT caffe pizzeria, tako da će se kupci poslije uspješne kupovine, po sjajnim cijenama, moći odmoriti u ugodnom ambijentu uz omiljenu kafu.
Iz kompanije Fructa Trade, u čijem sklopu posluju KORT marketi, sa ponosom možemo reći da je Super KORT u Šekovićima jedan veoma reprezentativan objekat, koji na najbolji način oslikava pravac u kojem će KORT marketi nastaviti širiti svoju maloprodajnu mrežu. Do kraja 2020. najavljujemo otvaranje 46. KORT marketa u Trebinju.

Vaši KORT marketi!

Otvorenje Super KORT Šekovići

45. KORT market u centru Šekovića, na lokaciji bivše robne kuće, vrata za drage kupce otvara 03.10. u 11h. Kako ste već i navikli, na otvaranjima KORT marketa je uvijek dobra zabava, tako vas i u Šekovićima očekuje pregršt iznenađenja, gratisa, sjajne cijene i akcije i dobra zabava! U sklopu Super KORTa će poslovati i KORT kaffe, tako da ćete na sjajnoj lokaciji moći pronaći kompletan sadžaj.
Vidimo se 03.10. od 11h.

Vikend akcija

Kataloška akcija

Posebne akcije