Ponosni smo na činjenicu da su naši odjeli delikatesa prepoznati kao mjesto na kojem naši kupci, u svakom momentu, mogu pronaći najširu paletu delikatesnih proizvoda, kako tradicionalnih, domaćih, tako i vrhunskih, egzotičnih okusa iz drugih zemalja.

KORT marketi misle na svoje kupce, tako da su svi suhomesnati i sirni proizvodi, visokog kvaliteta, pažljivo birani kako bi zadovoljili i najistančaniji ukus naših kupaca.

Odjeli delikatesa se svakodnevno održavaju i dopunjavaju provjerenim proizvodima, ali se uvijek trudimo da naše kupce iznenadimo i ponudimo nešto novo.

Naši trgovci na odjelu delikatesa svim našim kupcima stoje na raspolaganju za sve prijedloge i savjete oko izbora nareznina iz asortimana i nude mogućnost pravljena svih vrsta svečanih plata po narudžbi.

Savjeti

Lagana i jednostavna jela:

Domaći ajvar

Legenda o ajvaru uspješno se prenosi s koljena na koljeno pa tako i u prvim danima jeseni sve nekako miriše  na pečenu papriku...

Nastavi čitanje

Punjene tikvice

Punjene tikvice možete pripremiti u bezbroj varijacija, budući da brojne namirnice pristaju uz nježni i svilenkasti okus tikvi...

Nastavi čitanje

Plazma kolač

Brz i jednostavan kolač sa plazma keksom.Sastojci:600 ml+100 ml mlijeka “Moja Kravica” 5 kašika kristal šećera 2 kaš...

Nastavi čitanje

Medeno srce

Jednostavno, brzo i ukusno.Sastojci:250 ml kisele vode 120 ml ulja 200 g šećera 1 kašika pekmeza po izboru 250 g b...

Nastavi čitanje

Mesnica

Pečenjara

Voće i povrće

Pekara